Manisa Alaşehir Ulaştırma Nereye Gönderiyor    Manisa Alaşehir 2'nci Er Eğitim Ulaştırma Taburu Arkadaşlar, Alaşehire...

Manisa Alaşehir Ulaştırma Nereye Gönderiyor

/
22 Comments

  Manisa Alaşehir Ulaştırma Nereye Gönderiyor


  








Manisa Alaşehir 2'nci Er Eğitim Ulaştırma Taburu

Arkadaşlar,
Alaşehire İnzibat olarak düşenlere bilgi olsun diye yazıyorum. Çünkü ben giderken internette
c ok aramama rağmen fazla bir bilgi bulamamıştım... Askerliğimi 325 kd İnzibat 2. bölük çvş eğt. takımı manga komutanı olarak yaptım.

İnzibat olarak düşenler içiniz rahat olsun. Takım komutanınıza bağlı olmak kaydıyla güzel bir yere düştünüz. 1. bölük benim dönemimde çok laçka idi. EDOK (askere gidince anlarsınız ne olduğunu) denetlemelerinde hep 2. bölüğe gelirdi komutanlar. Bu yüzden eğitim olarak 2. bölük daha sıkıdır. eğitim dışında pek birşey yaptırılmıyor acemi askerlere. Akşam saat 18:00da yenen akşam yemeğinden sonra 21:00a kadar serbestsiniz. 21:00da yat veriliyor. Herkes koğuşunda ranzasında olmak zorunda. Sabah kalk 05:30 ile 06:00 arası. Sabah eğitim öğle yemeğinden sonra spor yapılıyor. 

Eğitim konuları temel askeri eğitim ve inzibat eğitimleri oluyor. Temel konular (her askerin bilmesi gereken konular) çok sıkıcı gibi geçse de aslında sizi çakı gibi asker yapıyor. Bize söylenen yüksek sesle verilen tekmil ve düzgün esas duruş-selam verme askerliğin yarısıdır cümlesiydi. İnzibat konuları daha zevkli. Trafik kazası tatbikatı falan yapılıyor. 

Gel gelelim alayın içindeki sosyal aktivitelere...

Sinema var. Haftasonları (genelde haftasonrarı serbest oluyorsunuz) bir gün çarşı bir gün içeride oluyorsunuz. İçeride olduğunuz gün sinemaya gidebilirsiniz. Ben oradayken (2009 Mayısta oradan ayrıldım) 2,5 tl idi bilet. Güncel filmler geliyor. Ses ve görüntü tesisatı biraz kötü ama orası askeriye buna da şükür. 

İnternet kafe var. Yine haftasonları içeride olduğunuz gün ailenizle, sevdiklerinizle görüşebileceğiniz bir mekan. Gelende kameralı görüşme yapılıyordu. Teknolojinin gözünü seveyim. 

Pizzacı-dönerci-tostçu var. Evet var. Alayın içinde. Pizzalar hazır pizza ama çok lezzetli gelirdi bize. Döneri iyidir. Çıkan yemekleri beğenmediğiniz zaman “yemekduası”dan sonra gidip buralardan çok çok ucuza karnınızı doyurabilirsiniz

Havasından bahsedeyim biraz. Havasına güven olmuyor. Sabah donup akşama doğru terlediğimizi bilirim. Kışı sert geçiyor. Öyle ki toprağı donar. Yazında tam tersi kavuruyor. Eğitim alanı toz toprak oluyor. Sizi aslında burada en fazla hava koşulları zorlayacak. Kış gelecekler için yanınızda içlik getirin. Polar olanlar daha inca ama onlarda iyi ısıtıyor.

Daha önce söylendiği gibi gezilecek çok biryer yok. Küçük biryer Alaşehir. Heryer üzüm bağları ile çevrili. Toptepe var Alaşehir'i kuşbakışı görebileceğiniz bir mekan. Kenan Evren Parkı var. Ama sizi en çok ilgilendirecek yer Sevgi Yolu olarak adlandırılan anacadde. Herşey orada. İnternet kafeler, oteller, kahvehaneler hepsi burada. 

İnternet kafelere dikkat edin. Masaya oturduktan sonra yapılan ikramlar ücretli ve pahalı. Ben yanıma yiyecek birşerler alıp otele gidiyordum. Serhat Otel ve Zenginler Oteli tavsiye edebilirim. Hem rahat rahat banyonuzu yaparsınız, hem televizyon seyredersiniz hem de yatıp dinlenirsiniz. Serhat otelde kahvaltı dahil 15 lira alıyorlar. Akşama kadar oda sizin oluyor. Ama fazla geç kalmayın nizamiyede arama yapılıyor çok sıra beklemek zorunda kalırsınız. Geç kalırsanızda komutanlarınız tarafından cezalandırılma durumunuz var. 

Türkiye’de ki tek inzibat eğitim taburu olduğu için usta birliği heryer olabilir. Ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara olmasına rağmen (bu illerde komutanlık sayısı fazla olduğu için inzibata çok ihtiyaç var) genel olarak tüm Türkiye’ye dağıtım oluyor. Ceza ve Tutuk Evi de yazabilir usta birliğinizde. Gardiyan da olabilirsiniz. Merak etmeyin inzibat her zaman piyadede en rahat görevlerden birisidir.

Aileniz size nasıl para gönderecek? Postane’ye isminizle para gönderebilirler. Genelde çarşı izinleri bir hafta Cumartesi bir hafta Pazar olarak ayarlanır. Cumartesi çarşıya çıktığınızda öğlene kadar açık olan postaneden askeri kimliğini gösterip size gelen parayı alabilirsiniz. Çarşıda birçok banka mevcut. Ama alay içerisinde sadece Akbank’ın bankamatiği var. 

Ziyaretçisi gelecekler içinde bir öneri öğlen gelsin kim gelecekse. Eğitim alanı nizamiyeye uzak bir noktada olduğu için adınızı anons ettikleri zaman duyamazsınız. Öğle vakti herkes yemek için koğuşlar bölgesine geldiği için anonsları çok daha rahat duyarsınız. Hem de sizi ziyarete gelenlerle akşama kadar rahat rahat hasret giderirsiniz. Acemilik eğitiminin bir ayını tamamladıktan sonra yemin töreni var. Ailesi gelecekler için önerim otellerde daha önceden yer ayırtın. Zira herkes geldiği için yer sıkıntısı yaşama olasılığınız var. Anne, Bana, evli abi, evli abla veya eş yemin törenine geldiği zaman evci olarak 2 gün izin veriliyor. Törenden önce gelip evci izin kağıdınızı görevli askerlerden alırsanız tören sonrası çıkışınız daha rahat olacaktır. Evci izni alacakların nüfus cüzdanı fotokopilerini getirmeleri işleri kolaylaştıracaktır. İzniniz Cuma yemin töreni sonrasında başlar Pazar günü 17:00a kadar teslim olmak zorundasınızdır. İzin süresince garnizon alanını terk edemezsiniz. (Garnizon alanı Alaşehir’dir) 

Sormak istediğiniz birşey olursa sorun elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. 

Askere giden herkesin biran önce teskere almaları dileğiyle.

Cem
Hürgeneral



Manisa Alaşehir 2'nci Er Eğitim Ulaştırma Taburu


Bende alaşehirde acemilik yaptım. suan dagıtım iznindeyim. Ulastırma olarak gittim ama beni inzibat cavus egitime seçtiler. Kerim oguz benm manga komutanımdı ulastırmadayken arkadaşların dediği kadar var adamı perişan ediyo. acemi-kadro ayırt etmiyo. ben dayagını yemeden cavus egitime geçtim ama arkadaşlarım çok yedi dayagı. hatta son gun mangaya komple dayak attı dayak yemeden gitmeyin diye. Ulastırma gidenler 2. ve 3. boluge düşerlerse çok rahat ederler ben 3. bolukteydim. ama gidecekleri yerler dogu %90 orası var. ben ankara çankayaya dustum. Ezildim biraz egitimlerde ama olsun...


Yazı Alıntıdır.


Ziyaretiniz için teşekkürler...Yorumlarınızı bekliyoruz...

22 yorum:

  1. Acemilik suresi ne kadar oluyo

    YanıtlaSil
  2. 21 ve 45 günlük olarak değişiyor sağlık muayenesinde belirleniyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devre kaybi gidenler kac gun acemilik goruyor ?

      Sil
    2. PaşaBey Official merehaba. 21 ve 45 lik olayını merak edip alaşehir nizamiyeyi arayıp sordum ama net cevap alamadım. oğlum as iz tb una düştü ve uzun dönem olarak gidiyor. yani askerlik kağıdında bu şekilde yazıyor gittiği yer. 21 ve 45 olay sağlık ile nasıl bir alakası var acaba bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim.

      Sil
  3. Doğuya veya güney doguya dusmek icin ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde olan birşey değil sistem atıyor seni neresi çıkarsa , görevli komutanlarla görüşürsün ama değişen birşey olmaz

      Sil
  4. BNIM EŞİM SUAN ORDA DEVRE KAYBI KENDİSİ VE 30 GUNDUR ACEMİLİK YAPIYOR KIMSEDE NE ZAMAN GÖNDERCEKLERİNİ SOYLEMİYORLARMIS. YEMIN TORENIDE ALELACELEYE GELDİ ANLAYACAGINIZ KIMSE TENEZZUL EDİP KONUSMUYOR ANLATMIYORLAR

    YanıtlaSil
  5. Manisa Alaşehir Ulaştırma İnzibat askerlerini usta birliğinde genellikle nerelere gönderiyor bilgi verebilcek olan varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizin ihtiyacı doğrultusunda her yere gönderiyorlar diyebilirim , her şehire giden arkadaşlarım hepimiz ayrıldık Ankara, İzmir , Hakkari , Van kesin bir yer yok öyle söyliyim kardeşim

      Sil
  6. Yemin töreninden sonra eve göndermiyolarmı

    YanıtlaSil
  7. normalda manisa usta biliği nereler dağitir bilgi veren varmi

    YanıtlaSil
  8. Oğlum alaşehir gidiyor gelirken yanında ne getirmesi gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://manisa-ulastirma.blogspot.com/2016/11/askerlik-icin-gerekli-malzemeler.html

      Sil
  9. Alaşehir ulaştırma mer-man şoförü olarak gidiyorum usta birlik tahmini nereye çıkar

    YanıtlaSil
  10. Dağıtım kaç gin SONRA olur

    YanıtlaSil
  11. Gaziantepten gidecek arkadaslar ulassn 05423505703

    YanıtlaSil
  12. oglum alasehirde acemi birlik suan sulus kagidinda pek anlayamadik ama 2.boluk bulundugu yer bide cavus diyorlarmi ne demek bilen varmi yemege bile once bunlari gonderiyorlarmis bide yemin toreninden sonra ev izni alabilirmiyiz nasil yapacaz bilmiyorum askerlik dustu sistem degismistir

    YanıtlaSil
  13. Selamun alwykym.oncelikle herkeze hayirli girevler ve hayirli teskereler dilerim.kardesim.99/3 alasehir ulastirma olarak gidicek tahmini usta birligi nereye cikabilir

    YanıtlaSil
  14. Evin tek erkek çocuğuyum 20 gün sonra 2. Tabura gidicem.ordan usta birliğine beni nereye gönderir.komanda olmak ister misin sorusuna evet demiştim yüzme biliyorum demiştim ehliyette var beni doğuya gönderir mi?

    YanıtlaSil
  15. Sekiz gun sonra alasehirdeyim

    YanıtlaSil
  16. Kardeşim manisa alasehire düştü ulaştırma inzibat olarak usta birliği nerede yapar acaba bilen varmi

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.