Ey şimdi süzgün, rüzgârlarda dalgalı; barışın güvercini, savaşın kartalı, yüksek yerlerde açan çiçeğim! Senin altında doğdum, senin altın...

Şafak Az Kalırsa (Böyle Dede Görülmedi Gülme Garantili)




Ey şimdi süzgün, rüzgârlarda dalgalı; barışın güvercini, savaşın kartalı, yüksek yerlerde açan çiçeğim! Senin altında doğdum, senin altında öleceğim.

 Bu vatan tarihin dilinden düşmez bu destan, nehirler gazidir, dağlar kahraman, her taşı yakut olan bu vatan, can verme sırrına erenlerindir
. Bu vatan toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır.
 Bir tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir. 
Arşa çıkar ayak sesi geçerken, ona sorar güller gonca açarken, tufan durur ateş söner o varken, vatanımın göz nurudur Mehmetçik.
 Herkese nasip değil, asker olmak hudutta. Al bayrağın rengi var, yerde, gökte, bulutta. 
Heybetimiz titretir, şu karşıki dağları. Vatanın bekçisiyiz, biz hudut kartalları… 
Şüheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar. O, rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar. Yaralanmış temiz alnından uzanmış yatıyor; bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor. Yine sensizliğe açtım gözlerimi, yine hasretinle kavrulacak bu gönül, bir gün daha eksildi sana kavuşmam için, yine bugünde resimlere bakıp bakıp gözlerimi sileceğim askerim.
 Bu vatan ileri atılıp sellercesine göğsünden vurulup tam ercesine, bir gül bahçesine girercesine, şu kara toprağa girenlerindir. 
Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, ışık ışık, dalga dalga bayrağım! Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? “Gömelim gel seni tarihe!” desem, sığmazsın. Herc ü merc ettiğin edvara da yetmez o kitab. Seni ancak ebediyyetler eder istiab. Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihat. Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber. Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber… Asker arkadaşı ölümüne arkadaştır, ölüm arkadaşı can arkadaşındır.
 Bize Vatan delisi diyorlar, kafayı vatanla bozmuşsunuz diyorlar! Çok şükür kafamız bozuk, kanımız değil
. Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor… lütfen 365 gün sonra tekrar deneyiniz
. Biz denizci değiliz ki her limanda bir sevgilimiz olsun, biz komadoyuz dağlar sağ olsun! 
Biz sosyetenin süslü basamaklarından çıkmasakta, kartalların bile yuva yapmaya korktuğu yüksek dağlarda düşmana kurşun sıkmasını iyi biliriz.
 Şafak ne kadar zengin olursa olsun, bir gün fakirleşmeye mahkumdur. Vedalar zor olsa da bazen gitmek gerekir.


Ziyaretiniz için teşekkürler...Yorumlarınızı bekliyoruz...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.